Translate

9 Şubat 2020 Pazar

Hırs, başarıya giden yoldur.

Hırs, başarıya giden yoldur.:
Hırs
  • Bu doğrultuda yaratıcıdan geldiği iddia edilen vahiylerin doğaya, fıtrata ve insanın yaşam dengesine uyumu ön plana çıkmaktadır. Vahyin insanları yönlendirmesi sonucu insanlar lehinde en doğru, en güçlü ve mutlu bir yaşamı organize etmesi gerektirdiği aşikardır.
    Akıl böylesi bir vahiy sağlamasının yaratılış ile gayet uyumlu olduğunu kabul ettiğinde, bu harmoniyi devam ettirdiği sürece hiç bir şüph... Devamını Gör
  • Kur’an herhangi bir zümreye, mezhebe, ırka değil, hatta sadece müminlere dez değil, bütün insanlığa hitap eder. Bu yönüyle kendi nefsimizi temize çıkarma, taassuplarımızı hırs ve tefrika duygularımızı onaylama değil, tersine bütün bu hastalıklarımızı giderme makamıdır tefsir ilmi. Ancak arınmış saf bir akıl ve kalple yaklaşabilenlere açar kendi sırlarını. Kalbimize iyice yerleşmesi için parça parça indirildi, tane tane okundu bize bildirilen vahiy, hayatımızın anlamını bize anlatmak için.
    ***
    Tefsir çalışmalarının isabetli olması için Vahyin,Son asrın ilim ve teknolojisiyle hazırlanmış açılımı bekleyen Fikri.
    EŞYAYI BAZ,ÖLÇÜ ALDIĞIMIZDA
    VAHİY KONULARI HARİCİNDE, DALINDA UZMANLAŞMIŞ KİŞİNİN GÖRÜŞLERİ GEÇERLİDİR.
    Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.
    İNSANDAKİ HALLER..(EŞYADAKİ ÖZELLİKLER.) DEN BAZILARI.
    Asıl olan. vakanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. Fikrin oluşum Süreci ve Aşamaları.
  • Tüm dünya genelinde çağdaş tağutlar ve avaneleri kâfirler İslâm’a ve müslümanlara karşı topyekün savaş açmış durumdadırlar, bu savaşlarını, “Islâm tehlikesi”, “İslâm radikalizmi”, “İslâm fundamentalizmi”, “siyasal İslâm”, “İslâm terörü”, “aşırı dincilik”, “irtica” gibi sloganik naralar atarak sürdürmektedirler. Böylesi naralar atarak dünyanın çeşit...

1 yorum:

  1. Artık tartışmaya gerek yok...Eşyadaki özellikleri öğrenince ona göre tedbir,tavır alırsın. cam,ateş,bıçak veya hallerden bir hal..
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=867328003718602&id=100013242319421

    YanıtlaSil